Recept · 21. March 2019
Äggröra fast vegan, går det? Absolut, ett speciellt salt - kala namak - eller svart salt, är rikt på svavel och ger en smak av ägg. Tillsammans med sidentofu och vanlig naturell tofu får du en proteinrik frukost, utan att djur behöver lida för att du ska uppleva en fantastiskt god frukost. Bra va?! Testa själv!

Recept · 13. October 2018
Ett enkelt och vansinnigt gott recept på bananbröd - en mjuk kaka, i det här fallet utan socker, glutenfri, utan mjölk eller ägg och därför fungerar bra även för diabetiker eller vid högt cholesterinvärde... egentligen en kaka för alla, utom katter.

Recept · 01. October 2018
Fermentera morötter själv, enkelt, gott och nyttigt! Detta recept kan du även använda för andra grönsaker.

Max Andersson, hyena, rovdjur, asätare, E2D
24. October 2017
En studie som visar hur rovdjur lockas och bytesdjur varnas vid lukten av blodmolekylen E2D. Människor testades likaså. Är vi rovdjur eller bytesdjur?

Helena Ahonen, kostrådgivning, vegan efterrätt, chokladmousse recept
07. October 2017
De flesta gillar att äta något sött då och då, och tillhör du chokladälskarna, så måste du bara pröva på det här receptet! Den här chokladmoussen är faktiskt så sund att du kan äta den utan dåligt samvete, till och med till frukost... :) Mitt chokladmousserecept går lika snabbt att laga som att äta upp, och övertygar även skeptiker till sund kost och vegana rätter. Berätta först efteråt vad den innehåller, de flesta brukar bli förvånade!

Recept · 13. April 2017
Surkålsrecept med enkel vägledning hur du fermenterar surkål hemma. Bra för din tarm och hälsa, då fermenterade grönsaker innehåller mjölksyrebakterier / probiotika, och samtidigt prebiotika, dvs. fibrer som ger näring åt de goda tarmbakterierna.

Helena Ahonen

Naturterapeut & Kostrådgivare

Fasta-rådgivare

Vegansk kost för idrottare, mammor och barn (alla är självklart välkomna!)

 

Telefon: 076-705 50 55

E-mail: info [at] naturpraktiken-alvaret.se

 

Adress:

Ebbelunda 201

386 62 Mörbylånga