· 

Bananbröd

Detta recept på bananbröd är vegant, utan socker eller jäst och glutenfritt om du använder glutenfria havregryn. Ta bort nötterna om du är allergisk mot dessa. För att variera receptet kan du använda 50 ml kokosflingor, 1 msk apelsinskal, 1/2 tsk kardemumma eller andra ingredienser som lägger till en speciell karaktär. Eftersom sötningsmedlet bara kommer från hela frukter är det bättre för diabetiker och personer med högt kolesterolvärde. Om du vill kan du naturligtvis ta bort eller lägga till dadlarna.

Recept bananbröd

Kostrådgivning online, vegan kaka, vegan kostrådgivning, inflammation kost, sänka kolesterinvärde
Bananbröd med dadlar och valnötter

vegan, utan socker eller jäst, glutenfri, laktosfri.

 

40 g dadlar

40 g valnötter

3 mogna bananer

150 ml växtbaserad mjölk

50 ml kokosolja (native)

220 g / 5 dl havregryn (glutenfria om det behövs)

70 g / 1,5 dl bovetemjöl

3 tsk psylliumskal

1 tsk kanelpulver

1 tsk vaniljpulver

2 tsk bakpulver

 

Kokosfett för bakformen

Förberedelser:

  1. Hacka dadlar och valnötter.
  2. Mosa bananer med en gaffel och lägg till dadlarna och nötterna.
  3. Rör sedan i kokosolja och växtmjölk.
  4. Blanda havregryn, bovetemjöl, psylliumskal, kanel och vanilj med bakpulvret.
  5. Blanda de torra ingredienserna väl med banansmeten.
  6. Häll den färdigblandade degen i en kokosoljad bakform och baka i ugnen vid 170 grader i ca 45 minuter.
  7. Använd en träpinne eller en gaffel för att testa om bananbrödet är färdigbakat. Ät inte hela kakan på en gång ...: D Smaklig måltid!
bananbröd, vegan kaka, glutenfri, mjölkfri kaka, laktosfri kaka, diabeteskaka, högt cholesterin kakrecept, inflammation kost, kostrådgivning online
Bananbröd - en sund kaka för alla

Helena Ahonen

Naturterapeut & Kostrådgivare

Fasta-rådgivare

Vegansk kost för idrottare, mammor och barn (alla är självklart välkomna!)

 

Telefon: 076-705 50 55

E-mail: info [at] naturpraktiken-alvaret.se

 

Adress:

Ebbelunda 201

386 62 Mörbylånga